Diana svarar på läsarnas frågor kring änglar

Chatt med Diana Bengtsson i Tidningen Nära
21 maj 2013

Klicka in på denna länk: http://www.tidningennara.se/Undermeny/Chattarkiv/

 
Jessica: Hej Diana. Efter att min bror gick bort såg jag en gång honom i mitt hem, och på ömse sidor om honom såg jag två andra som jag tolkade som änglar! Var det verkligen änglar? Det var vackert och trösterikt i alla fall.
Diana Bengtsson: Hej Jessica! Din bror är i trygga händer det var nämligen änglar som fanns vid hans sida. Detta var ett sätt för honom att visa att han har det bra på andra sidan för dig och att han finns och vakar vid din sida och är med dig på din livsväg. Dessa änglar skänker oss tröst, kärlek och mängder utav ljus! All lycka på din väg. Änglakram till dig!

Camilla: Kära Diana! Är det änglars närvaro jag ser ibland som ett glitter i rummet? Tacksam för svar! Kram!
Diana Bengtsson: Hej Camilla! Så underbart. Änglarna är dig nära. Det är deras glitter som du ser, och det är en tröst att dina böner är eller kommer snart att bli besvarade. Detta auraglitter kommer när änglarna rör sig genom tid och rum. All lycka på din väg. Änglakram till dig!

Annika A: Hade en upplevelse i mitt sovrum. Låg och tittade i mörkret och mitt emot min säng så är min klädkammare. Den dörren var öppen och då ser jag ett gult ljus som blir en horisontell stav ( ca 1 dm lång) och den blir starkare för att sen tona bort och försvinna. Ljuset var ganska högt upp. Vad såg jag?
Diana Bengtsson: Hej Annika. A! Det var ärkeängeln Rafael du såg. Denna ängel står för den läkande kraften och du kan se honom med stav. Rafael betyder "Han som Gud helade". Denna ängel ger dig inspiration och insikter, en helhet i livet. Han skänker dig healing till både kropp, själ och ande. Rafael visar sig med en grön färg, men i min tolkning känner jag att denna ängel sände dig ett gyllene ljus vilket är en stark energifärg. Detta är ett tecken på att allting är som det ska och att du ska vara lugn. Detta ljus hjälper dig att känna tillit. All lycka på din väg. Änglakram till dig!

Kristina: Min son har vid ett par tillfällen frågat vem som snurrar hans hår i nacken, det känns så, säger han, men det känns skönt. Vem är det och varför?
Diana Bengtsson: Hej Kristina! Din son känner av andevärlden och är öppen för dess energier. Det är en nära avliden släkting som finns vid er sida som gärna kommer och hälsar på och som tycker det är roligt att vara med i din sons liv och utveckling. Det är en äldre man med tunnare hår och glasögon som var trött och tagen på slutet och som har arbetat hårt i sitt liv och alltid gjort rätt för sig. Denna man finns på din sida och han visar mycket kärlek och glädje. Han finns inom dig säger han och vinkar glatt! Önskar dig och din son all lycka! Änglakram till er!

Julia: Hej Diana! Jag undrar om man har samma skyddsängel i liv efter liv, eller har man olika varje gång? Tack, hälsningar från Julia
Diana Bengtsson: Hej Julia! Varje människa tilldelas skyddsänglar som följer honom eller henne genom hela livet. Men du har även flertalet andra himmelska hjälpare/änglar som finns med dig och runt dig genom olika faser i livet. Dessa kommer och går och du kan be olika änglar om specifika saker. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

Nina: Hej Diana! Ibland går jag genom ett stråk av varmare energi i rummet, och ibland känns det som värmen lägger sig över min nacke. Jag tänker mig att det är änglavärme! Ser hastiga stjärnor av ljus, ibland är de blå. Är det änglaljus? Jag skulle så gärna veta mer om de änglar som gör ett stort och gott arbete för min skull! Tack på förhand!
Diana Bengtsson: Hej Nina! Det är hjälp från dina änglar! Det är healing som de skänker dig och de vill även ge dig lugn och ro. Den blå färgen står för Ärkeängeln Mikael. Denna beskyddande ängel skänker dig balans i tillvaron och ger dig tålamod samt hjälper dig med att stärka din självkänsla - där av healingen i nacken (halschakrat). Ärkeänglarnas änglaljus kan stråla i färger. Ärkeängeln har kommit för att ge dig trygghet och beskydd. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

Mika: Hej Diana! Jag ser ljusbollar ibland, som jag tror att är änglar. Tror du att min förmåga kommer att utvecklas mera? Tack på förhand.
Diana Bengtsson: Hej Mika! Ljusbollar är ett starkt bevis på att det finns änglar runt dig och att du kan uppfatta dem. Jag uppmuntrar dig till att fortsätta finna din väg genom andligheten och att lära dig hantera din förmåga mer. Du har ett klarseende som kommer att utvecklas mer med tiden. Vissa människor kan se ljus eller färger i tidigt stadie av sitt klarseende. Änglarna är med dig. Be änglarna att hjälpa dig framåt. All lycka önskar jag dig! Änglakram till dig!

EvaB: Kan änglarna ge mig svar på relationsfrågor, och på vilka olika sätt kan jag vänta mig svar från dem?
Diana Bengtsson: Hej Eva B! Du kan be dina kärleksänglar om hjälp i frågor som rör relationer. Dessa änglar hjälper människor att möta kärleken, läker problemfyllda relationer och sänder in mycket glädje och ljus på vägen. Ett sätt att ta kontakt med sina änglar är att möta dem i meditation eller att helt enkelt be om ett starkt och tydligt tecken från dina änglar så att svaret du söker skall nå dig. Och det kommer det att göra när tiden är den rätta. En värmande känsla kommer att nå dig när dina änglar är med dig. Jag kan förnimma att du skall bära stenen rosenkvarts med dig. Du behöver den. All lycka på din väg och en änglakram till dig!

Ritva: Hur och vilken, vilka änglar kan jag be när mina barnbarn är sjuka?
Diana Bengtsson: Hej Ritva! Du kan be Ärkeängeln Rafael om hjälp vid sjukdom. Denna ängel visar sig med en smaragdgrön färg. Du kan be Rafael att sända sitt smaragdgröna ljus till dina nära och kära för att skänka dem healing och lugn. Du kan även för din inre syn tänka dig att dina nära och kära är omringade av detta ljus, samt sända ut att allt är väl allt är bra - Det du sänder ut kommer tillbaka. Önskar dig all lycka på din väg. Änglakram till dig!

håkan: Hur bli healer? Jag känner mej som en healer, Hur utvecklar jag mej vidare. Tack!
Diana Bengtsson: Hej Håkan! Fantastiskt, vi behöver fler healers på denna jord. Det jag kan rekommendera dig är att du söker dig till någon i din närhet som utövar healing och som kan hjälpa dig samt stötta dig med grunderna samt hur healing utövas m.m. Healing handlar om att vilja hjälpa andra, att vilja väl. Jag önskar dig all lycka till på din väg! Änglakram till dig!

Holger: Hej på dig Diana! Jag har alltid undrat om jag har en ängel vid min sida som hjälper mig ibland .Har jag det? Kram/Holger
Diana Bengtsson: Hej Holger! Ja, du har änglar vid din sida genom hela livet både skyddsänglar samt ärkeänglar, guide och andra ljusvarelser. Det finns flera som arbetar med oss genom vår livsväg och detta i olika perioder beroende på vad vi behöver mest just nu. Du har även dina älskade nära och kära och eventuella husdjur som går med dig. Vi är aldrig ensamma. be gärna dina änglar om hjälp de finns där för dig och vakar över dig. Jag önskar dig allt gott på din väg! Änglakram till dig!

Mia: Hej Diana! Jag började inse att jag hade änglar runt mig för snart ett år sedan då jag gick igenom en väldig kris. Jag har fått massor av vita fjädrar, hört mitt namn kallas, hört musik, sett glittrande och färgade ljus i mitt rum när jag skall sova... Jag har bett om deras hjälp att lösa situationen då jag fortfarande mår däligt, men ingenting händer... Fortsätter dock att få tecken varje dag! Vill de inte hjälpa mig? Tror du att hjälpen är nära? Vore mycket tacksam för svar. Kram
Diana Bengtsson: Hej Mia! Du har stark kontakt med dina änglar och de arbetar hårt med dig så att du ska må bra och komma "på fötter". Känn tillit trots att det kan vara svårt ibland. Prata till och be dina änglar om hjälp att lägga det gamla som varit bakom dig nu. Att "nu är jag redo för nästa steg jag tar tacksamt emot er hjälp och vägledning". Dessa tecken som änglarna sänder är att du är på rätt väg att dina böner är eller kommer snart att bli besvarade. Det är en fas i ditt liv som kommer att avslutas att nytt ljus kan komma till dig efter det att de sista pusselbitarna fallit på plats. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

Kjell G. E.: Diana, Jag har haft en period med fallskada, influensa och en tzunami av gräspollen. Jag har aldrig varit så sjuk. I början av perioden hade jag besök av, som jag trodde, en stor insekt som flög runt med ett surrande ljud. Frekvensen var stadig runt 25-30 svängningar per sekund, men jag såg inget ljus. Visst var det en ångel som ville meddela mig att jag var skyddad? Jag känner mig så glad.
Diana Bengtsson: Hej Kjell G.E ! Hoppas att du nu mår mycket bättre! Dina änglar fanns där och finns alltid med dig. Du har fått mycket healing och värme från andra sidan. Fortsätt att vara positiva du och sprid ditt ljus. Fortsätt med att prata med dina änglar, de hjälper dig med allt ifrån det lilla till det stora. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

Alma: Till mej har kommit en vacker, ljusblå ängel men jag vet inte vad den betyder eller vad den vill mej. Kan du förklara?
Diana Bengtsson: Hej Alma! Denna ljusblå Ängel som du sett är ärkeängeln Mikael. han står för beskydd och kraft och hjälper dig med din självkänsla. han visar sig med en ljusblå färg och han visar sig ofta med ett svärd. Denna ängel vill att du ska stå på dig själv och arbeta med dig själv. samt vara medveten om att ljus och ny kraft kommer att komma in på din väg. En balans och frid kommer att råda i ditt liv framöver. Jag önskar dig all lycka till dig på din väg! Änglakram till dig !

59-åringen: Hej Diana! Jag skulle vilja veta om min skyddsängel heter Miranda. När jag var liten, i mitt rum, minns jag en ljushårig kvinna och jag har sedan undrat vem hon var. Det var en man där också vid det tillfället. I vintras när jag vilade, såg jag en ljushårig kvinna i dörröppningen. Jag var i halvdvala o när jag vaknade till av häpnad över vad jag såg, försvann hon. Kram till dig! Du ser ut som en busig och snäll ängel!
Diana Bengtsson: Hej 59åringen! Tack så mycket för dina fina ord :) Din ängel har fått namnet Miranda och finns och tittar till dig och vakar över dig. Lita på och följ din magkänsla. Använd dig gärna av namnet när du talar med din ängel, relationen fördjupas då mellan er. Denna mannen som du såg är en avliden nära och kära som också ofta hälsar på dig. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

Sofie: Är det någon nära avliden anhörig som är min ängel eller hur funkar det ? Tack
Diana Bengtsson: Hej Sofie! Våra nära och kära kan uppfattas som änglar eftersom de är så starka och vill vara med oss. Trots detta så har du flertalet änglar med dig. Samt din skyddsängel är med dig från det att du föds. En äldre dam visar sig från andevärlden, denna dam är lite mindre och beskriver sig som kort. Hon är generös och visar på mycket kärlek till dig. Damen är fin i sitt hår och har ett stort leende. Damen visar sina händer hon har arbetat med dessa i livet. Tiden innan hon gjort bort var tröttsam för henne, hon orkade inte mer. Hon tar sig för bröstet. Damen visar mig när du var mindre. Hon vill hälsa att hon finns med dig. Hon sänder in en fågel till dig. Var uppmärksam på fåglar som visar sig för dig flertalet gånger, detta är buskap från denna kvinna att hon finns med dig. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

Eva: Hej Diana. Jag undrar om det är min farmor som jag känner ofta är med mig, speciellt när jag är i mitt hem. Hon gick bort för många år sedan och vi hade inte mycket kontakt när hon levde, men jag träffade henne en kort stund när hon låg svårt sjuk och inte hade lång tid kvar här. Tacksam för svar, varma hälsningar / Eva
Diana Bengtsson: Hej Eva! Din farmor finns med dig hon går tryggt vid din sida. Ni är lika säger hon trots distansen. Hon finns för dig som en beskyddande hand och vill sända in glädje och skratt i ditt liv. Hon överröser dig med blommer och pratar om att vara utomhus. Många gamla minnen och talesätt. om hur hennes liv varit Ett gott skratt har denna kvinnan och hon ger dig en klapp på kinden. Hon är med med dig hälsar hon och sänder en stor kram utav tacksamhet för att du fanns där! Jag önskar dig allt gott på din väg. Änglakram till dig!

Britt: Hej Diana. Jag undrar om man har samma skyddsängel hela livet eller byts det? "Får" de ingripa i svåra situationer i ens liv? Och en sista fråga, om ängeln Chamuel, vad är den ängelns "inriktning"? Tacksam för svar. Britt
Diana Bengtsson: Hej Britt ! Du har samma skyddsängel genom hela livet och din skyddsängel griper in när du behöver hjälp och beskydd ex i knipa. Ärkeängeln Chamuel betyder han som ser gud. Han kan hjälpa dig med att finna kärlek, ny vänskap, nytt jobb eller någonting som du tappat bort som du söker efter. han står även för frid och världsfred. Denna ängel har en blekgrön aura. För att få starkare kontakt kan du använda dig utav stenen flourit. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram till dig!

AnnaS: Hej Diana! Jag läste din förra chatt här i tidningen där du skrev att man kunde be att få det smaragdgröna ljuset till sig. Testade och bad ärkeängeln Rafael om att få ta del av det smaragdgröna ljuset och starxt blev jag kall i armar och ben, sedan fick jag en verkligt skön känsla i kroppen. Det fungerar verkligen och jag vill tacka så mycket. Jag undrar om det fungerar att be änglarna hjälpa anhöriga? Eller fungerar det bara att be för sig själv? Kram Anna
Diana Bengtsson: Hej Anna S! Tack för att du delar med dig utav dina upplevelser det glädjer mig! Du kan absolut be för dina egna nära och kära. Du kan be änglarna finnas där för dem och hjälpa dem med det de behöver mest just nu. Vi kan alltid sända ut böner, änglarna hör dem. Men det är även bra att man själv ber om hjälp och att man är villig att ta emot hjälpen som sänds från universum. Jag önskar dig allt gott på din väg! Änglakram till dig!

Karin: Hej Diana, jag undrar vad det är för skillnad på en skyddsängel och en guide, kan man ha flera stycken eller är det en och samma som följer en hela livet? vårhälsningar från Karin
Diana Bengtsson: Hej Karin! En guide är inte detsamma som en ängel. En guide är en egen energiform, någon som visar vägen för oss genom livet - vår inre röst. Din guide vill hjälpa dig med att fatta rätt beslut dock inte vägleda dig. Med detta så gör vi våra egna val och därigenom så växer vi och lär oss genom hela livet. En skyddsängel är en ängel som funnits vid din sida liv efter liv och finns med dig sedan du föds. En ängel är ett ljusväsen. Som speglar frid och harmoni som sänder ljus och kärlek ut till oss och ut till världen. Änglarna ger oss vägledning samt healing. Den vägledning de ger gör de för att vi ska finna vägen till vår livsuppgift. Och om vi skulle gå vilse så sänder de tecken till oss så att vi ska hitta tillbaka. Önskar dig all lycka på din väg! Änglakram Diana

Pia: jag kan ibland känna/höra att jag har någon här hemma, har jag en närstående ängel hos mig?, Och kan man be till änglarna om att bli gravid, jag och min man har försökt länge nu
Diana Bengtsson: Hej Pia! Du har nära och kära med dig som gärna vill tala med dig men de finns också där för att stötta er som ett par just nu. eftersom ni sänt ut böner om hjälp till andra sidan. Ni kan be Ärkeängeln Gabriel om hjälp när det gäller graviditet. Denna ängel arbetar med graviditet, befruktning, adoption och tidig barndom. Gabriels aura är kopparfärgad och det är just stenen koppar eller månsten som ni kan bära med er som hjälp. Visualisera också att ni blir med barn. Meditation kan hjälpa er att slappna av. Änglarna arbetar tillsammans med er. Jag önskar er all lycka! Änglakram till er båda!

Pyret: Hej! Ser ofta nyckelpigor på ovanliga ställen, tex i taket ovanför min säng på sjukhuset när jag hade det jättejobbigt. En gång i en kyrka, på hösten, kröp en plötsligt i min hand. Även innan en begravning i slutet av oktober hade jag 2st i badrummet. Är det ett tecken från änglarna? Det känns som om det alltid kommer en förändring på nåt sätt efteråt. /Pyret
Diana Bengtsson: Hej Pyret! Nyckelpiga betyder att någon på andra sidan tänker på dig med kärlek.Du ska känna dig älskad! Det är ett bud av kärlek som kommer till dig med mycket ljus! Var uppmärksam på tecken som sänds till dig det är änglarnas och dina näras sätt att sända dig buskap! Önskar dig all lycka! Änglakram till dig!

Diana Bengtsson: Tusen tack till er alla som skrivit frågor till mig och änglarna idag! Jag hann tyvärr inte svara er alla hur gärna jag än hade velat. Men jag hoppas vi ses fler gånger och jag önskar er allt gott och lämnar er nu med ett budskap. Vårt liv är som en öppen bok, där vi skriver vår egen livshistoria med våra handlingar och känslor. Om du har haft sorg, dramatik, negativitet eller rädslor i ditt förflutna,då är det dags att vända blad och börja ett nytt kapitel Varje dag har en ny vit sida där du kan börja om från början med glädje och frihet. Du bestämmer hur ditt liv ska skrivas, se till att bladen fylls med glädje och positiv energi. Så att du inte ångrar något i ditt liv och så att du känner att du gjort allt du velat med kärlek, när du når sista sidan utav din livsbok.

Mina varmaste änglakramar till er alla, KRAM DIANA